Marie Holbrádková vládla redakci Apetit mezi roky 2011 a 2018. Dezerty do skleničky byly první Maruščin recept v Apetitu, a to podle tehdejších trendů. Nyní pro vás vytvořila zbrusu nový recept, který odráží její přístup: klasika s využitím těch nejlepších surovin. Na každé lžičce se tak můžete těšit na žloutkový krém, sněhové pusinky, maliny a šlehačku. Zkrátka opravdový pohár požitkářů!
Porce
Suroviny
Porce
Na žloutkový krém
Na dokončení
Na 1 porci
- Energie 1040.75 kcal
- Bílkoviny 24.75 g
- Sacharidy 22.25 g
- Tuky 94.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Recept je z vydání:
Apetit 2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.