2023/5
2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu.
Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept.
Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy.
Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba.
Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato.
Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí.
Apetit, napsáno s chutí.
Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
Těstoviny ‚medová plástev‘
Jablečná šarlota
Jablečný cheesecake
Limetový sorbet s rebarborovým kompotem
Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem
Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany
Bramborová pěna s ředkvičkami
Domácí tagliatelle s okvětními lístky
Palačinky s maceškami
Kynuté houstičky s jedlými kvítky
Rozkvetlé sušenky
Studená ředkvičková polévka
Chřest & prosciutto v listovém těstě
Salát s chřestem a hlívou ústřičnou
Candát s chřestem a rajčátky
Kuskus s harissou a klobáskami
Dort Apricot podle Heleny Fléglové
Quiche s rukolou a řepnými listy
Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem
Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
Bostock s rebarborou
Rebarborové kuře s rýží
Francouzská hrachovo-hrášková polévka
Bezlepkové pistáciové sušenky do formy
Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem