2023/5

2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu.
Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept.
Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy.
Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba.
Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato.
Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí.
Apetit, napsáno s chutí.

Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé

Těstoviny ‚medová plástev‘

Jablečná šarlota

Jablečný cheesecake

Limetový sorbet s rebarborovým kompotem

Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem

Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem

Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany

Bramborová pěna s ředkvičkami

Domácí tagliatelle s okvětními lístky

Palačinky s maceškami

Kynuté houstičky s jedlými kvítky

Rozkvetlé sušenky

Studená ředkvičková polévka

Chřest & prosciutto v listovém těstě

Salát s chřestem a hlívou ústřičnou

Candát s chřestem a rajčátky

Kuskus s harissou a klobáskami

Dort Apricot podle Heleny Fléglové

Quiche s rukolou a řepnými listy

Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou

Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu

Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky

Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem

Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem

Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou

Bostock s rebarborou

Rebarborové kuře s rýží

Francouzská hrachovo-hrášková polévka

Bezlepkové pistáciové sušenky do formy

Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem
