Nová registrace Zapomenuté heslo

2023/5

Apetit Apetit 5/2023

2023/5

Obsah vydání

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu.

Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept.

Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy.

Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba.

Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato.

Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí.

Apetit, napsáno s chutí.

Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
> 120 min
5,0

Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé

Těstoviny ‚medová plástev‘
> 120 min
5,0

Těstoviny ‚medová plástev‘

Jablečná šarlota
> 60 min
5,0

Jablečná šarlota

Jablečný cheesecake
> 60 min
5,0

Jablečný cheesecake

Limetový sorbet s rebarborovým kompotem
< 30 min
5,0

Limetový sorbet s rebarborovým kompotem

Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
> 60 min
5,0

Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem

Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem
< 60 min
5,0

Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem

Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany
> 60 min
5,0

Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany

Bramborová pěna s ředkvičkami
< 45 min
5,0

Bramborová pěna s ředkvičkami

Domácí tagliatelle s okvětními lístky
< 45 min
5,0

Domácí tagliatelle s okvětními lístky

Palačinky s maceškami
< 60 min
5,0

Palačinky s maceškami

Kynuté houstičky s jedlými kvítky
> 60 min
5,0

Kynuté houstičky s jedlými kvítky

Rozkvetlé sušenky
< 60 min
5,0

Rozkvetlé sušenky

Studená ředkvičková polévka
< 15 min
5,0

Studená ředkvičková polévka

Chřest & prosciutto v listovém těstě
< 45 min
5,0

Chřest & prosciutto v listovém těstě

Salát s chřestem a hlívou ústřičnou
< 30 min
5,0

Salát s chřestem a hlívou ústřičnou

Candát s chřestem a rajčátky
< 30 min
5,0

Candát s chřestem a rajčátky

Kuskus s harissou a klobáskami
< 30 min
5,0

Kuskus s harissou a klobáskami

Dort Apricot podle Heleny Fléglové
> 120 min
4,5

Dort Apricot podle Heleny Fléglové

Quiche s rukolou a řepnými listy
< 45 min
5,0

Quiche s rukolou a řepnými listy

Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
< 60 min
3,4

Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou

Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu
< 75 min
5,0

Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu

Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
< 30 min
2,5

Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky

Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem
< 120 min
3,4

Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem

Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
< 45 min
2,0

Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem

Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
< 75 min
3,8

Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
< 25 min
2,6

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
< 15 min
5,0

Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou

Bostock s rebarborou
< 50 min
5,0

Bostock s rebarborou

Rebarborové kuře s rýží
< 120 min
4,3

Rebarborové kuře s rýží

Francouzská hrachovo-hrášková polévka
< 60 min
5,0

Francouzská hrachovo-hrášková polévka

Bezlepkové pistáciové sušenky do formy
< 25 min
3,7

Bezlepkové pistáciové sušenky do formy

Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem
< 60 min
3,1

Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron
< 20 min
4,2

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron