Svůj název tenhle dezert dostal po australské sopranistce Nellie Melba, která před 130 lety uchvátila šéfkuchaře londýnského hotelu Savoy. Kombinace malin, broskví a sametového krému je každopádně nadčasová.
Porce
Suroviny
Porce
Na malinovou omáčku
Na 1 porci
- Energie 442.75 kcal
- Bílkoviny 2.25 g
- Sacharidy 39.25 g
- Tuky 29.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/8
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/8
Právě vychází pořádně žhavé srpnové číslo Apetitu plné slunce a chutných prázdninových nápadů! Máme pro vás koktejly, které vás v parném létě dokonale osvěží, přidáme i návod, jak na domácí noky i originální salát Caesar. Těšit se můžete na rychlé a jednoduché rodinné večeře, chalupářské menu, ale i na exkluzivní recepty od držitelů michelinských hvězd. Blíže vás seznámíme s olivovým olejem a poradíme, jak naplno využít jeho chuť a potenciál. Samozřejmě budeme vařit s tím nejlepším, co v srpnu dozrává – čerstvými rajčaty, paprikami a lilky. Jako třešinku na závěr jsme pro vás připravili hříšné řezy, o kterých se vám ještě dlouho budou zdát opravdu sladké sny. Srpnové číslo je v prodeji od 15. 8. 2021. Apetit, napsáno s chutí.