Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 45 min
5,0 (2x)
4. 6. 2025
Piškotová roláda s malinami a vanilkovým krémem
Apetit
Piškotová roláda s malinami a vanilkovým krémem
Apetit


Snadné
< 45 min
5,0 (2x)

Tahle piškotová roláda vás díky voňavému koření přenese do dalekého Orientu. Vanilkový krém a šťavnaté maliny dodají nadýchanému dezertu další chuťový prvek. Jednoznačně dokonalá kombinace, vhodná pro každou příležitost.


Nezhasínat obrazovku
Pro 16 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 16 osob

Na kořeněné maliny

Na vanilkový krém

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Metro_dezert_APETIT.jpeg

Přežil módy, diety i nové hity – Metro dezert je pořád nepřekonaná klasika

Představte si sladkou pochoutku, která nejenže chutná jako dávná vzpomínka na školní léta, ale desetiletími doslova projela bez zásadní změny. Metro dezert je sladkou československou legendou – křehký piškot s vanilkovým krémem, obalený fondánem a zakončený čokoládou. Ale jeho příběh je mnohem víc než jen chuť dětství, je to kousek historie schovaný do sladkého dezertu.