Nakládaný hermelín – klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst! Pikantní hermelín s chilli potěší každého milovníka ostré chuti, a tady je jednoduchý a rychlý recept.
4
Suroviny
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 608.25 kcal
- Bílkoviny 24.25 g
- Sacharidy 57 g
- Tuky 31.25 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/10
Říjen 2008
Komentáře
Dobry den, nechala jsem tri dny ulezet v pokojove teplote. Pote jsem dala sklenici do lednice a olej se mi zakalil. Proc se tak stalo?
Dobrý den, Hano,
řekla bych, že zakalení oleje v chladném prostředí souvisí s jeho tuhnutím. Pokud byste zkusila dát do lednice např. olivový nebo jiný stolní olej, uvidíte, že časem se v něm začně tvořit jakoby krupička a olej ztrácí čirost: nižší teplota zapříčiní, že začne přecházet z kapalného skupenství do pevného. Po vrácení do pokojové teploty by postupně měl olej zase zkapalnět.
V případě naložených hermelínů může být zakalení způsobeno i tím, že se do oleje z naložených věcí mohou uvolňovat další látky. Případně půjde o kombinaci obou faktorů.
Pokud se Vám zdají sýry chuťově v pořádku, neznepokojovala bych se.