Takhle řízek se salátem ještě neznáte! Kuřecí řízek je díky těstíčku s dijonskou hořčicí pěkně křehký, šťavnatý a má říz, za jejich křupavou kůrčičkou zase stojí strouhanka panko. Salát z brambor, mrkve, okurky a špenátu je pikantní, svěží a lehký a řízek dokonale doplňuje.
Suroviny
Na zálivku
Na řízky
Na těstíčko
Na recept
- Energie 10503 kcal
- Bílkoviny 373 g
- Sacharidy 1599 g
- Tuky 154 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/5
Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce – chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert. Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku. Apetit, napsáno s chutí.