2022/5
2022/5
Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce – chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody...
Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.
Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.
Apetit, napsáno s chutí.
Jáhlový salát s chřestem, edamame a fetou
Grilované chlebové placky s hummusem a jarní zeleninou
Pečený králík s rebarborou a medvědím česnekem
Bramborový salát s pažitkou
Veganské burgery s kešú majonézou a výhonky
Rebarborová zmrzlina s pečenou rebarborou a karamelovými mandlemi
Rebarborovo-hrušková kynutá buchta
Perské jehněčí s rebarborou a rýží na způsob čelow
Vepřová roláda s rebarborovou náplní a rebarborovým želé s rozmarýnem
Rebarborovo-jablečný páj se skořicovou krustou
Rebarborovo-jahodový koláč s luxusní drobenkou
Rukolovo-rajčatový salát s bylinkovo-citronovou zálivkou a halloumi
Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem
Okurkovo-bramborový salát s kuřecím řízkem z trouby
Jednoduchý Eton mess
Schwarzwaldský dort
Pečené kuličky se zeleninou
Vepřové kuličky s omáčkou hoisin
Kuřecí satay z trouby s arašídovou omáčkou
Krůtí kuličky se žampiony, hráškem a pečenými bramborami
Fazolové placičky
Mangové cupcakes s kokosem a mučenkou
Malinovo-růžový andělský dort
Masové kuličky se špagetami z trouby
Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
Frittata s chřestem a uzeným lososem
Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem
Polévka s hráškem, špenátem a krupicovými nočky
Zahradní krambl
Krevetová variace na salát Caesar
Jarní variace na Cobbův salát
Stir fry s hovězím a jarní cibulkou
‚Eclairky‘ s pařížskou šlehačkou
Varenyky