Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,4 (33x)
18. 7. 2014
Marmeláda z červené cibule
Unsplash.com
Marmeláda z červené cibule
Unsplash.com


Velmi snadné
> 60 min
4,4 (33x)

Tuhle marmeládu z červené cibule děláme podzim co podzim. Je výborná jako doplněk studených nářezů a sýrů. Používáme ji i jako základ do vývaru. Teoreticky vydrží v ledničce dva až tři měsíce, ale to bychom k ní museli najmout ostrahu.


Nezhasínat obrazovku
4 x 0,5l sklenice
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4 x 0,5l sklenice
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 945.5 kcal
  • Bílkoviny 10.5 g
  • Sacharidy 92.25 g
  • Tuky 43 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(33 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Pavel Vlček
22.11.2015 08:20

Ale no tak Jene...
Dneska jsem se pustil do díla a myslím si, že se to celkem povedlo. Mám zde jen pár typů a postřehů na které jsem při realizaci narazil.
Červený vinný ocet který jsem použil má 6g kyseliny octové na 100ml. Už při ochutnání se mě zdál hodně intenzivní, a tak jsem do předepsaného rozpisu dal pouze 200ml a i tak bych příště trochu ubral. Co se týká soli, tak jsem dal cca 2 kávové lžičky.
Pravděpodobně jsem výslednou hmotu více zredukoval (taky chybělo 150ml octa) a celkový objem byl 1,5litru.
Tento recept doporučuji, výsledný efekt byl výborný.

A ještě jedna věc. Pokud budete chtít podávat marmeládu ve studené kuchyni (například k sýrům), doporučuji při výrobě nahradit máslo olejem. Máslo totiž vytvoří takové malé šupinky, které kazí celkový dojem a kompaktnost marmelády.

Jana Kopřivová
21.09.2015 12:50

Ne, fotky nekrademe, my je od BBC Good Food kupujeme.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/9

2004/9