Kardinálské řezy je dezert lehký jako obláček a sofistikovaný ve své jednoduchosti – dva nadýchané korpusy z pruhů sladkého sněhu a piškotového těsta jsou potřené nakyslým džem a spojené nesladkou šlehačkou. Mezi moučníky na plech budete marně hledat luxusnější záležitost. Stačí zavřít oči a přenést se do absolutního sladkého nebe. Kardinálské řezy jsou zkrátka láska na první lžičku!
Suroviny
Na meringue
Na žloutkový piškot
Na dokončení
Na recept
- Energie 5660 kcal
- Bílkoviny 201 g
- Sacharidy 383 g
- Tuky 364 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/5
Rozkvetlé květnové číslo, které vychází už 15. 4., se nese v duchu májových lásek a oslav 17. narozenin Apetitu. Přijměte naše pozvání na slavnostní narozeninový oběd a ochutnejte naprosto dechberoucí chiffonový dort, který pro vás upekl sám Josef Maršálek. Své lásce připravte zamilované dezerty, které mohou svou sladkostí směle konkurovat polibkům pod rozkvetlou třešní, či delikátní pokrmy z bílého chřestu. Představíme vám také novou kuchařku Gordona Ramsaye či projekt Skromné jídlo první šéfredaktorky Apetitu Hanky Michopulu, jenž si klade za cíl pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kteří jsou ve velmi nelehké situaci. Apetit, napsáno s chutí.