Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
4. 5. 2025
Jablečný cheesecake
Image Professionals
Jablečný cheesecake
Image Professionals


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Elegantní a chytré zpracování starších jablek ve tříbarevném, efektním koláči. Jablečný cheesecake je jemný, svěží a na pohled tak krásný, že si zaslouží místo na každém slavnostním stole – a přitom je jeho příprava překvapivě snadná.


Nezhasínat obrazovku
Na formu o průměru 26 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu o průměru 26 cm

Na těsto

Na jablečnou vrstvu

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 224.12 kcal
  • Bílkoviny 6.58 g
  • Sacharidy 21.27 g
  • Tuky 11.92 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250331_Cheesecake_foto.jpg

Cheesecake: Vyzkoušejte videorecept na slavný dezert se staletou historií

Jemný, krémový a s nekonečnými variacemi – cheesecake je sladký král, který si podmanil svět dezertů. Jeho cesta začala už ve starověkém Řecku, ale skutečný boom zažil až v Americe, kde se stal symbolem každé dobré cukrárny. Užijte si ho s čerstvým ovocem, voňavými limetkami nebo s čokoládou a dopřejte mu místo i na svém stole, rozhodně vás nezklame.