Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,3 (7x)
28. 11. 2022
Husí prsa s bulgurem a zeleninou
Apetit
Husí prsa s bulgurem a zeleninou
Apetit


Snadné
< 60 min
4,3 (7x)

Husí prsa jsou skvělé minutkové maso, které na talíři vypadá velmi luxusně. Můžete je péct zprudka na pánvi i grilovat, nezapomeňte ale vždy nařezat kůži! Jako přílohu jsme tentokrát zvolili bulgur se zeleninou, který lehce evokuje šoulet, ovšem ve skutečnosti je to něco úplně jiného, svěžejšího, lehčího a rychlejšího.


Nezhasínat obrazovku
Pro 2–4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Na posypku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3407 kcal
  • Bílkoviny 164 g
  • Sacharidy 564 g
  • Tuky 50 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/11

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte?  Apetit, napsáno s chutí. Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.

Související články

Pastrami

Ochutnejte kousek New Yorku: Pastrami je košer delikatesa, která dobyla svět sendvičů

Pastrami je mnohem víc než jen uzené maso! Je to lahůdka z hovězího hrudí, která se stala košer protějškem vepřové šunky. Tato legenda amerického street foodu je hluboce zakořeněná v židovské kuchyni, milovaná gurmány po celém světě, má zajímavou historii i delikátní přípravu. Co přesně pastrami je a jak se z jednoduchého pokrmu stal symbol newyorských delikates?