Na paprice nemusí být jenom slepice či kuře, oblíbená omáčka sluší i hovězímu. Recept na typické české „řeznické“ jídlo, postavené na mase a poctivé omáčce pro nás připravila řeznice Zita Švihelová z Naše maso. Loje není třeba se bát – pod hovězí je ideální a dodá jídlu plnou chuť. A tady je její osvědčený recept na hovězí krk na paprice.
Porce
Suroviny
Porce
Na maso
Na kynuté houskové knedlíky
Na 1 porci
- Energie 1222.2 kcal
- Bílkoviny 62.4 g
- Sacharidy 102.6 g
- Tuky 60.8 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/3
Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.