Houskové knedlíky podle Milana Peška si zamilujete – jsou jednoduché, nadýchané, zkrátka nejlepší česká příloha k tradičním omáčkám. Přípravy kynutého těsta se bát nemusíte. V podrobném návodě vás provedeme krok za krokem tak, že kynuté knedlíky zvládnou uvařit i začátečníci. Těsto zadělávejte dlouho – mělo by být hladké, nelepivé a zároveň hodně měkké. Hustota se upraví ještě při kynutí, kdy vlhkost vstřebá suchá houska. Pokud použijete čerstvé pečivo, snižte množství tekutiny.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 394.5 kcal
- Bílkoviny 12.6 g
- Sacharidy 73 g
- Tuky 4.8 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2012/5
Knedlík 21. stoletíNapečeno bez váženíZelené a svěží vaření