Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,4 (133x)
16. 4. 2018
Guláš
Apetit
Guláš
Apetit


Snadné
> 120 min
4,4 (133x)

Na rozdíl od maďarského guláše je česká verze hustší a neobsahuje brambory. Přiznáváme, že recept na hovězí guláš vyžaduje více času a péče, avšak odměnou je výrazná chuť a křehké maso, na které se vyplatí počkat. Naložení není zcela tradiční, výsledek ale zlepší.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 508.75 kcal
  • Bílkoviny 53.25 g
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(133 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Boeuf bourguignon podle Julie Child

Komentáře

Jiří Novák profile image
Jiří Novák
24.04.2018 07:22

Worcester do tradičního českého guláše? A co třeba wasabi, Nebo ústřicová omáčka ?

Martina Kojzarová
24.04.2018 09:19

Dobrý den,
nejsem si úplně jistá, proč byl recept v roce 2007 nazván tradičním, to vždy byl a taky bude dost trochu odvážný krok, ale to už se asi nedozvíme. Máte rozhodně pravdu, worcester není úplně obvyklý, v receptu je však pouze na dochucení, takže ho lze snadno vynechat. Klasice se asi daleko více blíží recept Václava Friče: http://www.apetitonline.cz/recepty/8335-vaskuv-gulas-z-trouby.html

Jiřina Šťastná profile image
Jiřina Šťastná
05.04.2017 22:40

Me se teda maso za hodinku nerozpada. Je známo, ze guláše se dělají i celou noc.

Eva Dvořáková
06.04.2017 09:55

Dobrý den, děkujeme za připomínku. Pokud se vám maso nerozpadá, zkuste jej v troubě nechat hodinu a půl, nebo dvě, případně déle. Hezký den přeje redakce Apetitu.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/10

Říjen 2007

Související články

Hovězí guláš

KVÍZ: Víte, jak uvařit poctivý hospodský guláš?

Guláš, to je česká klasika. Pravda je, že není tak úplně náš, inspiraci jsme si vzali z Maďarska, spíše než gulyási se ale podobá perkeltu. Ten český, kterému se také s oblibou přezdívá hospodský, má přesně daný postup, díky kterému docílíte tmavé a chuťově výrazné omáčky. Víte, jak na ni?