Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat maso na hovězí guláš

18. 7. 2014
hověyí guláš s knedlíkem a cibulí
Flickr.com

Co potřebujete vědět, než vyrazíte k řezníkovi?

Guláš se šťavnatými kousky hovězího masa vám nabídnou téměř v každé hospodě. Uvařte si ho i doma. Příprava na dokonalý výsledek začíná výběrem masa. Na guláš se nejlépe hodí hovězí kližka. Má vysoký obsah kolagenu, takže je po uvaření měkká a šťavnatá. Při nákupu dejte přednost masu z býka, ne z krávy. Guláš uvaříte i z plece, měla by však být prorostlá. Jak vybrat maso, už víte, teď se pusťte do vaření. Inspirujte se následujícími recepty.

Tři podoby guláše

Hovězí maso Hovězí guláš Kližka Česká kuchyně Maďarská kuchyně Vaření Guláš Býk Kolagen Plece

Související články