Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 120 min
4,0 (68x)
23. 5. 2017
Dvojctihodné koláčky
Apetit
Dvojctihodné koláčky
Apetit


Pro zkušené
< 120 min
4,0 (68x)

Božská moravská specialita s dvojí náplní! Na svatbu i posvícení. Dvojctihodné koláčky s tvarohem a povidly se tradičně pekly na svatbu i posvícení. Ovšem vy recept můžete vyzkoušet i o všední den. Kynuté moravské koláče s drobenkou jsou láska na první kousnutí.


Nezhasínat obrazovku
cca 50 koláčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

cca 50 koláčků

Na 1. těsto

Na 2. těsto

Na náplň

Na drobenku

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7691 kcal
  • Bílkoviny 192 g
  • Sacharidy 895 g
  • Tuky 366 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(68 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Dana Vajdiaková profile image
Dana Vajdiaková
28.10.2017 18:01

Zdravím, moravské koláčky dělám podle receptu mé babičky z kynutého těsta, stejného jako na buchty a jsou báječné.... povidla prichucuji rumem a zahušťují strouhaným perníkem,aby při pečení netekly.....

Kateřina Malešová profile image
Kateřina Malešová
19.10.2017 12:40

Recept nema chybu, kolacky jsou krasne krehke.

  profile image
hankajosefiova
22.05.2017 21:08

Bohužel i když mi od Vás každý recept dopadne. Toto těsto opravdu nechutnalo dobře. Nevím kde se stala chyba, ale k nadýchaným kynutým těstům to přirovnat nelze.

Martina Zajícová
23.05.2017 10:21

Dobrý den, velmi nás mrzí Vaše špatná zkušenost s tímto receptem. Bohužel ani my takto "na dálku" vůbec netušíme, co se mohlo stát :-(. Jedná se spíše o nějaký druh plundrového těsta než klasického kynutého, ale stejně by rozhodně nemělo chutnat špatně :-(. Doufáme, že si mezi našimi recepty z kynutého těsta najdete jiného favorita. S pozdravem, redakce Apetitu

  profile image
abeona
10.06.2009 16:31
Zda se mi, ze v receptu chybi nekolik veci. 1. v ingrediencich se nepise nic o povidlich ani kolik by jich melo byt a zda se nejak upravuji. 2. v priprave se uz dale nezminuje ona tvarohova napln. Co s ni? Dava se pod povidla? Nebo na ne? Nebo se do ni snad kolace namaceji po upeceni?
  profile image
abeona
10.06.2009 16:34
Omlouvam se, je mi to zahadou, ale nyni uz tyto udaje v receptu vidim. Zrejme se mi spatne nacetla stranka. Vzhuru tedy do peceni! :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/10

Říjen 2007