Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,2 (338x)
14. 8. 2014
Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami


Snadné
< 60 min
4,2 (338x)

Zaručujeme, že po téhle elegantní verzi americké klasiky se hned zapráší. Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami musíte zkusit.


Nezhasínat obrazovku
8-10 porcí
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8-10 porcí

Na borůvkovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 725 kcal
  • Bílkoviny 12.88 g
  • Sacharidy 52.25 g
  • Tuky 54.13 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(338 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Markéta Zemanová profile image
Markéta Zemanová
29.03.2018 22:25

Dobrý den, zajímalo by mě, zda by bylo možné vynechat tvaroh a použít jen větší množství mascarpone, bílou čokoládu a smetanu. Ztuhne to? A pokud tedy použiji tvaroh, má to být ten v kostce? Děkuji Zemanová

Martina Kojzarová
03.04.2018 08:59

Dobrý den, paní Zemanová,
mascarpone je výrazně tučnější než tvaroh, takže v zásadě by měl naopak tuhnout ještě lépe :-)! Pokud tedy místo 250g tvarohu a 250g mascarpone použijete 500g mascarpone, dort by se měl povést :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

  profile image
dendi
08.02.2018 10:01

Myslite, ze by slo ho udelat predem, zamrazit a pak v pripade potreby rozmrazit?

Martina Kojzarová
08.02.2018 14:28

Dobrý den, Deniso,
musíme přiznat, že jsme to nikdy nezkoušeli. Pečený cheesecake bychom si asi zmrazit troufli, ale nejsme si úplně jistí, jak se bude chovat po rozmražení tento, nepečený. Samozřejmě to můžete zkusit, ale za výsledek ručit nemůžeme :-(. Kdybyste se do mražení pustila, budeme moc rádi, když nám dáte vědět, jak pokus dopadl.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Libuše Jarčíková profile image
Libuše Jarčíková
24.05.2016 16:32

vynikající dezert, ale chce to vážně ubrat čokoládu jinak je moc sladký

Tereza Mazur profile image
Tereza Mazur
19.04.2015 07:24

opravdu skvělý recept! fígl s čokoládou je super :) také jsem upravovala, místo mascarpone jsem použila tvaroh, jak už tu někdo zmínil, a do sušenek jsem nedala máslo, ale trochu jogurtu, vynikající, děkuji! :)

Andrea Cigánková
03.10.2014 10:46

Jednoduchý recept s úchvatným výsledkem.

  profile image
tinuszka
31.05.2009 10:07
zákusek je opravdu vynikající...místo borůvek jsem uělala omáčku z jahod a všem moc chtunalo...jen ten korpus sušenskovy býl takový tuhší, asi ho mohlo být méně...
  profile image
tynas
18.04.2009 04:00
Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a neuvěřitelně dobrý. Na korpus ale nepoužívám máslo (sušenky ho v sobě mají sami o sobě) a na změkčení používám přiměřené množství horké vody. Výsledek je pak daleko lepší a vláčnější a sušenky se lépe spojí. Pro dodání šmrncovnější chutě občas do těsta používám i trochu likéru nebo alkoholu. Kazdopdádně tento cheesecake je můj nejoblíbenější. Doporučuji
  profile image
Andrea
10.07.2008 12:20
Dělala jsem elegantnější verzi podle Jany a dala jsem polovinu cukru. Jednotlivé kousky jsem servírovala polité zakys. smetanou smíchanou s van. cukrem a jahody rozmixované s trochou cukru. Jenom se zaprášilo. Doporučuji.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006