K poutím na Sušicku patří kynuté koláče, zdobené místní specialitou – „červeným“ mákem. Ten se ale špatně shání, rodiny si jej pěstují samy. Recept pochází od Hanky Kroupové z Budětic, která peče nejlepší pouťové koláče široko daleko, s těstem nadýchaným jako peříčko. Recept se v Hančině rodině dědí po generace a je léty vyladěný k absolutní dokonalosti.
Suroviny
Na těsto
Na ozdobení
Na tvarohovou náplň
Na makovou náplň
Na povidlovou náplň
Na recept
- Energie 13068 kcal
- Bílkoviny 552 g
- Sacharidy 1422 g
- Tuky 650 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/10
Také se každý rok těšíte na české číslo tolik jako my v redakci? Konečně jsme se dočkali, protože říjnový Apetit plný známých chutí v tradiční i netradiční podobě vychází už 18. 9. 2019! Vždy si říkáme, že už jsme z české kuchyně vyzkoušeli a ochutnali snad úplně všechno, a přesto nás dokáže znovu a znovu překvapovat. Vychutnejte si s námi rodinné večeře plné vzpomínek na dětství, nedělní menu podle Sandtnerky či moučníky, ve kterých hrají prim povidla, tvaroh, mák a perník! Nechybí samozřejmě ani hřejivé recepty plné sezonních surovin, které vás během prvních sychravých dní pohladí po duši. Apetit, napsáno s chutí.