Do zahraničí na hory se letos asi nevypravíme, ale nic nám nebrání uvařit si specialitu jako vystřiženou z bavorských Alp!
Suroviny
Na zelí
Na bramborové čtverečky
Na recept
- Energie 7121 kcal
- Bílkoviny 102 g
- Sacharidy 342 g
- Tuky 566 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/2
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2020/2
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska. Apetit, napsáno s chutí.