Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (7x)
10. 5. 2022
Bílý chřest s holandskou omáčkou, šunkou a vejcem
Apetit
Bílý chřest s holandskou omáčkou, šunkou a vejcem
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (7x)

Bílý chřest s holandskou omáčkou, šunkou a vejcem – jednoduchý, elegantní a vynikající, přesně takové recepty máme rádi. Pokud si netroufáte na přípravu holandské omáčky, vězte, že chřest bude skvělý i s rozpuštěným máslem, vejci, šunkou (tu můžete pro vegetariány vynechat) a petrželkou.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na holandskou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1423.25 kcal
  • Bílkoviny 88.75 g
  • Sacharidy 33.75 g
  • Tuky 101.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/5

Rozkvetlé květnové číslo, které vychází už 15. 4., se nese v duchu májových lásek a oslav 17. narozenin Apetitu. Přijměte naše pozvání na slavnostní narozeninový oběd a ochutnejte naprosto dechberoucí chiffonový dort, který pro vás upekl sám Josef Maršálek. Své lásce připravte zamilované dezerty, které mohou svou sladkostí směle konkurovat polibkům pod rozkvetlou třešní, či delikátní pokrmy z bílého chřestu. Představíme vám také novou kuchařku Gordona Ramsaye či projekt Skromné jídlo první šéfredaktorky Apetitu Hanky Michopulu, jenž si klade za cíl pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kteří jsou ve velmi nelehké situaci. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Koprová omáčka

Kvíz: Jak se vyznáte v omáčkách? Znáte základní pětici a víte, která omáčka je jen pro otrlé?

Když se řekne „omáčka“, někomu se okamžitě vybaví ta nejdokonalejší svíčková od babičky, někomu šípková z Kerska a jinému holandská z Marthy's Kitchen. Omáčkou se možná kdysi maskovaly nevydařené pokrmy, dnes jsou třešničkou na dortu a hlavním bodem programu. Víte ale, že existuje pět základních, za které vděčíme Escoffierovi a které omáčky pálí a které hladí?