Nová registrace Zapomenuté heslo
28. 8. 2014
Medový koláč
Unsplash

Žádné obyčejné sladidlo, ale hotový elixír zdraví. Mlsejte ho s našimi recepty od rána až do večera v nejrůznějších podobách!

Medové plástve jsou malým zázrakem přírody. Pravidelné, hustě naplněné medem a nakonec uzavřené voskovým víčkem. Ochutnejte někdy med přímo z nich – je to velký zážitek. Ostatně věděli jste, že k výrobě jednoho kilogramu medu včely musejí uletět vzdálenost odpovídající desetinásobku obvodu zeměkoule?

Nesmrtelné kombinace

Ořechy a med. Smíchejte 100 g loupaných  pistácií se dvěma lžícemi medu a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C – získáte skvělou chuťovku k dezertnímu vínu a sýru.

Růžová voda a med vytvoří spolu s jogurtem dokonalý dezert: smíchejte 2 lžíce nahřátého medu, půl lžičky růžové vody a 500 ml jogurtu a dobře spojte. Servírujte s ovocným salátem.

Recepty

včelí med dezerty sladké pečení

Podobné kolekce receptů

Komentáře

Petra Johová profile image
Petra Johová
03.09.2014 22:00

Ačkoliv med pečivu dává specifickou chuť, které je pak velmi chutné, já to nedělám, je mi líto jej znehodnotit tepelnou úpravou.
Víte kolik musí včela opylovat květů na 1kg medu? Pro vaši informaci cca 5 mil. květů.......

Související články

Medovník s odlehčeným krémem

Lžička zlata v každém soustu: Tyhle medové dezerty vás obejmou jako hřejivý svetr

Med je jedna z nejstarších surovin na světě. Včely ho pilně vyrábějí miliony let a lidé si jeho chuť i účinky užívají už od pravěku. Nejde jen o sladidlo – med je symbolem hojnosti, zdraví a radosti. A právě v dezertech ukazuje svou nejsilnější stránku. Jeho chuť se mění podle toho, s čím ho spojíte – někdy je jemný, jindy karamelový, ale vždycky naprosto nezaměnitelný.