Nová registrace Zapomenuté heslo
28. 8. 2014
Medový koláč
Unsplash

Žádné obyčejné sladidlo, ale hotový elixír zdraví. Mlsejte ho s našimi recepty od rána až do večera v nejrůznějších podobách!

Medové plástve jsou malým zázrakem přírody. Pravidelné, hustě naplněné medem a nakonec uzavřené voskovým víčkem. Ochutnejte někdy med přímo z nich – je to velký zážitek. Ostatně věděli jste, že k výrobě jednoho kilogramu medu včely musejí uletět vzdálenost odpovídající desetinásobku obvodu zeměkoule?

Nesmrtelné kombinace

Ořechy a med. Smíchejte 100 g loupaných  pistácií se dvěma lžícemi medu a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C – získáte skvělou chuťovku k dezertnímu vínu a sýru.

Růžová voda a med vytvoří spolu s jogurtem dokonalý dezert: smíchejte 2 lžíce nahřátého medu, půl lžičky růžové vody a 500 ml jogurtu a dobře spojte. Servírujte s ovocným salátem.

Recepty

Včelí med Dezerty Sladké pečení

Podobné kolekce receptů

Související články

Medovník s odlehčeným krémem

Lžička zlata v každém soustu: Tyhle medové dezerty vás obejmou jako hřejivý svetr

Med je jedna z nejstarších surovin na světě. Včely ho pilně vyrábějí miliony let a lidé si jeho chuť i účinky užívají už od pravěku. Nejde jen o sladidlo – med je symbolem hojnosti, zdraví a radosti. A právě v dezertech ukazuje svou nejsilnější stránku. Jeho chuť se mění podle toho, s čím ho spojíte – někdy je jemný, jindy karamelový, ale vždycky naprosto nezaměnitelný.