Žádné obyčejné sladidlo, ale hotový elixír zdraví. Mlsejte ho s našimi recepty od rána až do večera v nejrůznějších podobách!
Medové plástve jsou malým zázrakem přírody. Pravidelné, hustě naplněné medem a nakonec uzavřené voskovým víčkem. Ochutnejte někdy med přímo z nich – je to velký zážitek. Ostatně věděli jste, že k výrobě jednoho kilogramu medu včely musejí uletět vzdálenost odpovídající desetinásobku obvodu zeměkoule?
Nesmrtelné kombinace
Ořechy a med. Smíchejte 100 g loupaných pistácií se dvěma lžícemi medu a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C – získáte skvělou chuťovku k dezertnímu vínu a sýru.
Růžová voda a med vytvoří spolu s jogurtem dokonalý dezert: smíchejte 2 lžíce nahřátého medu, půl lžičky růžové vody a 500 ml jogurtu a dobře spojte. Servírujte s ovocným salátem.
Recepty
Komentáře
Ačkoliv med pečivu dává specifickou chuť, které je pak velmi chutné, já to nedělám, je mi líto jej znehodnotit tepelnou úpravou.
Víte kolik musí včela opylovat květů na 1kg medu? Pro vaši informaci cca 5 mil. květů.......