Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,4 (506x)
13. 5. 2016
Medovník


Velmi snadné
> 60 min
4,4 (506x)

Originální recept na medovník se po dlouhých peripetiích podařilo získat redaktorce Šárce Hamanové od Gruzínky Nanuli Dérové. Vypadá komplikovaně, ale budete překvapeni, jak je snadný. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
12 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12 kousků

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 702.83 kcal
  • Bílkoviny 10.58 g
  • Sacharidy 68.08 g
  • Tuky 42.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(506 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Anna Hyková profile image
Anna Hyková
16.12.2021 13:03
vyzkoušela jsem různé recepty, ale tento je TOP
Veronika Svobodová profile image
Veronika Svobodová
25.01.2017 17:55

Vážená redakce,
prosím o radu. Těsto mi tentokrát nevyběhlo a pláty jsou podivně blátivé a velmi rychle se upekly (připekly), čím to může být? Mám podezření, že jsem dost rychle nerozšlehala vejce a že se uvařila. Také jsem použila místo Hery máslo, může to mít vliv? Když jsem medovník dělala poprvé (také podle vašeho receptu), byl báječný, ale tentokrát se nezadařilo. Může mít vliv trouba - horkovzdušná? Teplotu jsem měla dle receptu. Děkuji za odpověď.

Martina Zajícová
27.01.2017 11:13

Dobrý den, Veroniko,
problém mohl nastat určitě na více místech. Vejce se opravdu při pomalé práci mohou uvařit, ale to byste určitě poznala ihned na konzistenci těsta. Stejně tak horkovzdušná trouba umí občas potrápit, ale to umí i nejedna elektrická a plynová. Pokud by se vám podobné věci stávaly častěji, můžete si koupit závěsný teploměr do trouby, který se pověsí na rošt, a vy pak můžete lépe kontrolovat vnitřní teplotu. Věříme ovšem, že jste postupovala správně, ale problém vězí ve změně Hery na máslo. V novějších receptech se snažíme ji máslem nahrazovat, kde to jen jde, ale v některých případech má v receptu svou nenahraditelnou roli. Medovník určitě půjde upéct i s máslem, ale recept pak bude vyžadovat rozsáhlejší změny. Bohužel jsme tuhle změnu nevyzkoušeli, takže vám nemůžeme říct, jaké zásahy přesně bude recept vyžadovat. Možná se o nich píše někde v ostatních komentářích? Doufáme, že příště už se medovník zase podaří na výbornou, redakce Apetitu

Pavla Radoňová profile image
Pavla Radoňová
27.04.2016 20:31

V receptu píšete "pořádnou hrst vlašských ořechů", ale nikde nevidím, kdy a kam je mám dát.

Martina Zajícová
29.04.2016 14:36

Moc děkujeme za upozornění! Recept prošel úpravami a ořechy se cestou "vytratily". Už jsou zpět na svém místě.

Veruu 1 profile image
Veruu 1
25.04.2016 22:17

Medovník je opravdu boží. Recept není těžký, po přečtení rad tady ve fóru jsem dala recept dohromady :-) Těsto je opravdu lepší dát do ledničky a nechat úplně vychladnout, pak se dá bez problémů vyválet (lepí se jak blázen, takže hodně mouky), salko jsem koupila rovnou karamelové a ušlehala ho spolu s máslem, které jsem rozměklé přidávala po kousíčkách. Určitě jsem ho nedělala naposled :-)

Lucie Kolářová profile image
Lucie Kolářová
07.12.2015 22:02

Mohu se zeptat jak je dort cca vysoký? Já jen jestli mám péct z dvojité dávky, aby byl opravdu vysoký jako dort z cukrárny :) Děkuji

Jana Kopřivová
08.12.2015 10:53

Milá Lucie, medovník se skládá z šesti dílů korpusu promazávaných krémem. Je vysoký stejně jako vidíte na fotografii. Péct z dvojité dávky těsta nemusíte. :)

Jana Kopřivová
21.09.2015 12:38

Recept na medovník jsme upravili a zjednodušili přípravu krému. Místo klasického Salka, které se dlouho vaří, aby zkaramelizovalo, používáme jeho praktičtějšího sourozence karamelové Salko, které přípravu výrazně zkracuje.

Dušan Dubovan profile image
Dušan Dubovan
13.09.2015 19:11

Dobrý den, nikde som sa nedočítal kam s tymi orechmi? Do cesta alebo na posypku, pomlet, rozdrtit??? Snad mi niekto poradi... Čau

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/2

Únor 2006