Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové hody: 10 receptů se švestkami, co musíte zkusit

18. 7. 2014

Bedýnky na trzích jsou teď plné zralých fialovomodrých švestek. Možná je ze všeho nejraději mlsáte jen tak, čerstvé. V kuchyni však mají švestky mnohostranné využití. Vyzkoušejte sušené švestky ve spojení s křupavou slaninou nebo jemným drůbežím masem. Švestkové menu ve francouzském stylu zakončete českou klasikou – rozpeky se švestkami.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Úroda ze zahrady Sladké pečení Dezerty

Podobné kolekce receptů

Související články

Medovník s odlehčeným krémem

Lžička zlata v každém soustu: Tyhle medové dezerty vás obejmou jako hřejivý svetr

Med je jedna z nejstarších surovin na světě. Včely ho pilně vyrábějí miliony let a lidé si jeho chuť i účinky užívají už od pravěku. Nejde jen o sladidlo – med je symbolem hojnosti, zdraví a radosti. A právě v dezertech ukazuje svou nejsilnější stránku. Jeho chuť se mění podle toho, s čím ho spojíte – někdy je jemný, jindy karamelový, ale vždycky naprosto nezaměnitelný.