Známý maďarský tvarohový koláč Rákóczi s meruňkovým džemem a sněhem v podobě elegantních tartaletek. Zajímavostí je, že nenese jméno vévody Františka II. Rákócziho, který vedl povstání proti Habsburkům, jak by se nabízelo, ale cukráře Jánose Rákócziho, který koláč vymyslel.
Porce
Suroviny
Porce
Na těsto
Na náplň
Na sníh
Na 1 porci
- Energie 526 kcal
- Bílkoviny 21.3 g
- Sacharidy 44.6 g
- Tuky 27.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Recept je z vydání:
Apetit 2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.