Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,8 (6x)
31. 10. 2024
Pizza s mortadellou a burratou
Apetit
Pizza s mortadellou a burratou
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,8 (6x)

Správná pizza potřebuje čas, ne tolik na vypracování či tvarování těsta, ale hlavně na kynutí. Hotový korpus znatelně urychlí práci, navíc ani nebudete potřebovat vysokou teplotu, které byste bez pece těžko dosáhli.


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1102 kcal
  • Bílkoviny 48 g
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 97 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

chad-montano-MqT0asuoIcU-unsplash.jpg

Historie pizzy: Od chlebové placky pro nejchudší až po celosvětový fenomén. Kterou máte nejraději?

Pizza – dnes univerzální symbol pohody, rychlého jídla i kulinářského umění. Vznikla jako prostá chlebová placka pro ty nejchudší, ale její cesta dějinami je plná překvapení, kulturních proměn i královských příběhů. Věděli jste, že její kořeny sahají až ke starověkým Řekům a že v Neapoli dodnes funguje první pizzerie? Proč si tento pokrm podmanil svět?