2019/5
2019/5
Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti.
Apetit, napsáno s chutí
Pistáciovo-třešňový ‚bakewell‘ koláč
Žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem
Broskvovo-malinový krambl
Sticky toffee pudding se zázvorem
Banánovo-karamelový koláč
Tříbarevný trifle
Polévka chili sin carne
Rebarborové skleničky s pistáciemi
Losos jako Wellington se šťouchanými bramborami
Rebarborové bellini
Hráškový krém se šunkou
Jarní panzanella s chřestem
Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami
Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem
Chřestová polévka s krevetami
Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou
Quiche s bylinkami a kozím sýrem
Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou
Placičky s cottagem, hráškem a šunkou
Pečené brambory a tvarohovo-cottagový dip
Panýr se špenátem
Slávky na pivu
Toskánská ribollita
Opulentní smaženky
Žemlovka à la Benedikt
Asijské krůtí masové koule à la bánh mì
Masové koule & omáčka chimichurri
Vegetariánské koule v rajčatové omáčce
Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou
Pstruh s chilli a hráškovým pyré
Sýrové lasagne se špenátem a prosciuttem
Salát Caesar s cizrnovými krutony
Naan pizza s mletým masem
Řecká kuřecí polévka s citronem
Dort „Mangový sen“
Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy
Dort „Vzpomínka na italské léto“

