Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (8x)
22. 4. 2020
Panýr se špenátem
Apetit
Panýr se špenátem
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (8x)

Panýr se špenátem neboli saag paneer je variace na indický pokrm palak paneer sestávající z listové zeleniny (hořčičné listy, špenát...) a sýra panýr, na který můžete zajít do indických restaurací – v menu ho má třeba pražský Bombay Express.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na ochucení sýra

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1462 kcal
  • Bílkoviny 60 g
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 115 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/5

Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Indická kuchyně

Čím se britská kuchyně obohatila díky koloniím? Kořením z Indie

Britské impérium v době největšího rozkvětu zabíralo čtvrtinu celosvětové souše. Ovládlo vzdálená místa, a tak došlo k protnutí různých kultur i geografických podmínek. Nově objevené suroviny ovlivnily i britskou tradiční kuchyni a vdechly jí novou vůni. Největší inspiraci Britská říše nalezla v Indii, pojďme se společně podívat, kdy k tomu došlo a jaké indické jídlo našlo na britské tabuli své místo.