Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,5 (10x)
21. 4. 2020
Toskánská ribollita
Apetit
Toskánská ribollita
Apetit


Snadné
< 120 min
4,5 (10x)

Polévka s úctyhodnou historií – Florenťané tvrdí, že se u nich vaří už od středověku. V naší vylepšené úpravě jen těžko uvěříte tomu, že toskánská ribollita bylo původně jídlo chudých. Sytá bezmasá polévka s fazolemi, jak ji Italové milují – a tady je náš vylepšený recept.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6–8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4331 kcal
  • Bílkoviny 177 g
  • Sacharidy 692 g
  • Tuky 39 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Minestrone

Komentáře

Veronika Vrzalová profile image
Veronika Vrzalová
22.08.2020 13:14

Docela mě překvapuje náročnost 20 minut :-D Všichni moji italští přátelé říkají, že je to jeden z nejnáročnějších receptů, který vyžaduje přípravu dva dny - 24 hodin máčení fazolí, pak ideálně 24 hodin v lednici odstát.... možná by nebylo od věci trochu pátrat a dělat věci pořádně a ne "po česku". Přijde mi to jako verze pasta con pomodoro vs. špagety s kečupem... já radši tu italskou verzi, kvalitní.

Martina Kojzarová
24.08.2020 14:19

Dobrý den, paní Vrzalová,
moc děkujeme za zpětnou vazbu. Máte pravdu, že údaj 20 minut může být poněkud zavádějící. Všechny suroviny jsou v ingrediencích uvedeny už ve formě připravené k vaření, proto čas přípravy nezahrnuje krájení, sekání, atd. Doba vaření je také uvedena zvlášť. V našem receptu odpadá i namáčení fazolí, protože používáme konzervované. Je samozřejmě možné polévku nechat odstát a věříme, že jí to jenom prospěje. Ovšem při přípravě receptu jsme pracovali s autentickými zdroji. Pokud si odmyslíte přípravu surovin, namáčení a odstátí, údaje (tedy doba, kterou strávíte v kuchyni a čas vaření) by měly sedět. Věřte, že ani my nejsme příznivci náhražek a šizení ;-)! Ale samozřejmě je nám zcela jasné, že nemáme patent na jediný správný recept, to bychom si nikdy netroufli tvrdit. Věříme tedy, že existuje ještě autentičtější (a časově náročnější) verze. Ovšem my jsme zvolili tuto. Stejně jako neexistuje jediný správný recept na svíčkovou, guláš či boloňskou omáčku, určitě neexistuje ani ten na ribollitu.

Ještě jednou děkujeme za zpětnou vazbu a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/5

Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti. Apetit, napsáno s chutí