Satay – nebo také sate – jsou malé špízky s grilovaným masem. Nejčastěji se k nim podává arašídová omáčka, Zdeněk Křížek ale přidal i skvělou omáčku yakitori, která dobře ladí k rybám. Pokud čekáte hosty, naložte maso a rozpalte gril nebo alespoň pánev. Tyhle špízky budou zlatý hřeb večera!
Suroviny
Na lososové špízy
Na hovězí špízy
Na kuřecí tandoori špízy
Dále na tandoori špízy
Na recept
- Energie 1920 kcal
- Bílkoviny 98 g
- Sacharidy 149 g
- Tuky 99 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/11
Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete! Apetit, napsáno s chutí.