Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 120 min
5,0 (4x)
20. 3. 2025
Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina
Apetit
Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina
Apetit


Pro zkušené
< 120 min
5,0 (4x)

Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina – neuvěřitelná kombinace, kterou si malostranské bistro Kunsthalle získalo své zákazníky. Dostatek času a kvalitní suroviny jsou základem úspěchu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 5–10 osob (dle velikosti misek)
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 5–10 osob (dle velikosti misek)

Na kokosovou zmrzlinu

Na ořechový crumble

NA CRÈME BRÛLÉE

NA FLAMBOVANÉ POMERANČE

K PODÁVÁNÍ

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1290 kcal
  • Bílkoviny 16 g
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 63.2 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Berry_Good_zmrzlina.png

Berry Good: Novozélandská zmrzlina, která vzniká přímo před vámi, dobývá Prahu. Zmrzlinový trend léta si získal i známé tváře Instagramu

Zmrzlina, která vzniká přímo před vašima očima z voňavého ovoce a bez umělých přísad? V novém pražském podniku Berry Good to není sen, ale realita. Malá zmrzlinárna inspirovaná Novým Zélandem přináší svěží chuť malin, jahod nebo křupavé specialitky hokey pokey – a k tomu i jedinečný zážitek z přípravy. Každá porce tu vzniká na míru, v přímém přenosu a s důrazem na kvalitu, lokální suroviny a udržitelnost. Tahle zmrzlina není jen dobrá – je Berry Good.