Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina – neuvěřitelná kombinace, kterou si malostranské bistro Kunsthalle získalo své zákazníky. Dostatek času a kvalitní suroviny jsou základem úspěchu.
Suroviny
Na kokosovou zmrzlinu
Na ořechový crumble
NA CRÈME BRÛLÉE
NA FLAMBOVANÉ POMERANČE
K PODÁVÁNÍ
Na 1 porci
- Energie 1290 kcal
- Bílkoviny 16 g
- Sacharidy 156 g
- Tuky 63.2 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.