Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (58x)
18. 7. 2014
Klasické crème brûlée
Max Griss/Unsplash
Klasické crème brûlée
Max Griss/Unsplash


Snadné
> 60 min
4,3 (58x)

Při přípravě klasického crème brûlée můžete narazit na několik zádrhelů. S dobrým receptem a kvalitními surovinami ho ovšem zvládnete připravit tak dokonale, že by před vaším umem smekl klobouk i francouzský mistr cukrář. 


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 643.25 kcal
  • Bílkoviny 18.75 g
  • Sacharidy 24.5 g
  • Tuky 50.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(58 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Eva Pasková profile image
Eva Pasková
09.04.2010 16:04
Je to úžasná lahůdka! Pro zkaramelizování povrchu jsem sice použila gril, ale dezertu to vůbec neubralo na půvabu. Při podávání doplňuji sladký krém pikantnějším ovocem - například rybízem. Posledně jsem k doplnění vytvořila malinovou "omáčku" (svařené maliny s cukrem a citronovou šťávou) - byl to úspěch! :)
  profile image
georgesc
22.02.2010 00:35
Kuchyňskou "letlampu" či pistoli nemusíte shánět v drahé la Vecchia Bottega, v Makru ji máte za polovic. Cca 600 CZK.
  profile image
skip
10.01.2008 17:10
Pokud nemáte pistolku na opalování, stačí rozpálit v troubě grill (tzn. jen horní ohřev) a misky zasipané cukrem pod něj na chvíli vložit. Opatrně si je hlídejte, protože karamel se může rychle začít pálit..
  profile image
EM
15.04.2008 15:29
I já jsem několikrát zkoušela bez pistolky a jde to, sice to není až tak úplně krásně hnědoučké, jako na obrázku, ale i tak to chutná:)
  profile image
Alena
30.08.2007 19:44
Recept se nachází v č.10/04, str.69

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/10

2004/10

Související články