Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
3,7 (33x)
18. 7. 2014
Zatlačený švestkový koláč neboli Zwetschgendatschi


> 60 min
3,7 (33x)
Jedoduchý a hlavně rychlý koláč, na kterýxh se vejde spousta švestek. Těšte se na opravdu nadýchaný a šťavnatý dezert.

Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 939.5 kcal
  • Bílkoviny 26.75 g
  • Sacharidy 145.75 g
  • Tuky 21.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Zatlačený švestkový koláč neboli Zwetschgendatschi

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(33 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
madlaf
19.10.2009 09:41
Vyzkoušeno, výborné! Udělala jsem normálně kvásek a smíchala s otatním( jako třeba na vánočku) a po vykynutí udělala další, jak je psáno v receptu. Je opravdu moc dobrý!
Marta Holpuchová profile image
Marta Holpuchová
29.09.2009 17:00
... nejspíš špatný není... jen neobratně popsaný ;-) Do mísy se dá jen část mouky (z celkového množství 500g) na kvásek ...
  profile image
etna1
16.09.2009 14:21
ten pracovní postup je nejspíš špatně... viz. : 1.1.Do mísy dáme mouku, utvoříme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme kynout 15 minut. Těsto smícháme s rozehřátým máslem a ostatními přísadami, mouku přidáváme po částech!!! tak kolik tam té mouky má být?

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.