Vaječný koňak k Vánocům prostě patří. Je skvělý nejen na popíjení, ale využijete ho i při pečení, nebo při přípravě fantastických krémových pohárů či kávových specialit. Vaječný koňak je zkrátka skvělá příležitost, jak si doslova vychutnat vánoční čas. Nejlepší dárky jsou přece ty, které se dají sníst. Anebo ještě lépe vypít!
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 6.98 kcal
- Bílkoviny 0.16 g
- Sacharidy 0.81 g
- Tuky 0.25 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/12
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/12
Prosinec 2008
Komentáře
Je naprosto luxusni!!!
Nám sa zatial vždy vydaril. Keďže mám laktózovú intoleranciu, tak namiesto kondenzovaného mlieka dávame rovnaké množstvo kokosového a ten dodá likéru jemnučkú kokosovú chuť.
Žloutek se zdrcne, když je zahříván příliš rychle. Dělám tento recept roky a vždy byl skvělý, jen místo klasického cukru používám třtinový a poloviční dávku :-)