Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,6 (184x)
7. 10. 2016
Tvarohový koláč s mákem
Apetit
Tvarohový koláč s mákem
Apetit


Snadné
< 120 min
4,6 (184x)

V redakci se rozhořela diskuse, jak sladký by tvarohový koláč s mákem měl být. Někdo by doslazoval, někdo naopak ocenil nepřeslazenou chuť základního receptu. Ochutnejte náplň před nalitím do formy a upravte množství cukru podle sebe. Tento makový koláč s tvarohem jsme si zamilovali.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4219 kcal
  • Bílkoviny 191 g
  • Sacharidy 265 g
  • Tuky 248 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(184 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Tvarohový koláč s ovocem

Komentáře

Veronika Machková profile image
Veronika Machková
16.01.2018 23:45

Nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto mi nedrželo na stěnách formy. Nevíte?

Martina Kojzarová
17.01.2018 11:44

Dobrý den, paní Machková,
vaše nesnáze s těstem nás opravdu mrzí :-(. Důležité je těsto vypracovat co nejrychleji a "nepřepracovat ho". Zkrátka ho ihned poté, co se spojí, uložit do lednice. Taky mohlo být při vložení do trouby příliš teplé. Osvědčeným trikem při pečení koláčů z křehkého těsta je vyložit formu těstem a tu pak uložit na 30 minut do mrazáku a teprve poté péct. Zkrátka je dobré udržet těsto chladné a pracovat s ním svižně.

Držíme palce, aby se druhý pokus vydařil na výbornou,
redakce Apetitu

Zuzana Lehká profile image
Zuzana Lehká
30.09.2019 09:28

Koláč jsem dělala poprvé, dle Vaší rady jsem dala formu s těstem do mrazáku, ale ze stěn steklo. Na zpracování používám robota, netrávím tedy s těstem moc času. Celé bylo ale dost mastné, příště zkusím dát méně másla.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/10

Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.

Související články