Skvěle osvěžující okurková polévka může chutnat pokaždé jinak. Zkuste mátu nahradit petrželkou a přidat trochu estragonu. Asijský švih jí zase dodají lístky koriandru. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte pár kapek limetové šťávy nebo zázvor. A když ji podáte s kostkou ledu a kapkou olivového oleje, promění se v ideální letní předkrm.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 183.75 kcal
- Bílkoviny 16 g
- Sacharidy 7.25 g
- Tuky 8.75 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2019/7
Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.