Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,3 (26x)
18. 7. 2014
Smetanovo-houbové gnocchi
Apetit
Smetanovo-houbové gnocchi
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,3 (26x)

Nočky, které se jen rozplývají na jazyku, a lahodná smetanová omáčka s houbami. Naprostá souhra surovin. Recept na smetanovo-houbové gnocchi vás zachrání v případě, že nemáte příliš času na vaření, a přesto chcete servírovat teplou večeři.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na gnocchi

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 755.5 kcal
  • Bílkoviny 42.25 g
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 46.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(26 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Gnocchi se špenátem

Komentáře

Barbora Šťastná profile image
Barbora Šťastná
06.09.2019 11:04

Omáčka je vynikající, ale poměry ingrediencí doporučovaných na gnocchi mi připadají podivné. 500 gramů ricotty? Dvě vajíčka? A jen 125 g mouky? ... Použila jsem pouze 300 gramů ricotty a přesto bylo těsto velice řídké. Rozhodně nebylo možné z něj cokoliv tvarovat, natož uválet váleček! Musela jsem přidat ještě mnohem více mouky a hrst strouhanky, aby těsto bylo tužší. Jinak jsem předepsaný postup dodržela a výsledek byl moc dobrý.

Lucie Velek
10.09.2019 10:55

Dobrý den, Barboro, přiznáváme se, že jde o tak letitý recept, že už si nikdo v redakci nepamatuje, jak fungovala jeho příprava. Zatím se nikdo z redakce nedostal k tomu recept znovu uvařit a ověřit. Nicméně tentýž rozpis na noky máme i u dalších receptů a hodnocení uživatelů je dobré, takže předpokládáme, že funguje. Máte pravdu, že poměr suchých a mokrých surovin je hodně posunutý ve prospěch ricotty. V tomto případě hodně záleží na konkrétní ricottě, existuje taková, ze které lze udělat knedlíčky prakticky bez mouky, ale ve většině případů (tedy u značek, které dostanete běžně v samoobsluze) mouku potřebujete. Pokud vám vyhovoval poměr surovin, kde je více mouky, klidně ji přidejte podle potřeby. Jsme rádi, že jinak vám jídlo chutnalo, a děkujeme moc za připomínku. Určitě bude užitečná i pro ostatní. :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/3

Březen 2008

Související články