Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (8x)
18. 7. 2014
Simnel dort s třešněmi
Apetit
Simnel dort s třešněmi
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (8x)

Anglosaský simnel se na Velikonoce připravoval už ve středověku. Název znamená ,připravený ze simily ‘, přičemž latinské slovo simila tehdy označovalo jemnou pšeničnou mouku.


Nezhasínat obrazovku
Na 12 plátků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 plátků

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7019 kcal
  • Bílkoviny 114 g
  • Sacharidy 1151 g
  • Tuky 197 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/4

Žloutkové věnečky Kateřiny Fornůskové Snídaně, která pány dokonale připraví na pomlázku. Velikonoce ve světě

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.