Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
3,9 (32x)
27. 9. 2020
Čokoládovo-kávový dort


Pro zkušené
< 60 min
3,9 (32x)

Dort inspirovaný klasickým americkým kouskem, jehož původní název zní Brooklyn blackout cake. Ve své původní verzi byl dort tmavý s tmavým pudinkovým krémem. Svým vzhledem odkazoval k plošnému vypínání proudu během 2. světové války. Tma totiž měla ochránit přístav v Brooklynu. Namísto tmavého krému je v našem dortu pro vizuální efekt krém světlý, a to díky bílé čokoládě, která nahradila tmavou.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 dort
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort

Na krém z bílé čokolády

Na krém z tmavé čokolády

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8018 kcal
  • Bílkoviny 221 g
  • Sacharidy 539 g
  • Tuky 538 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(32 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/3

V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.