Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,1 (21x)
18. 7. 2014
Šafránové rizoto s krevetami
Apetit
Šafránové rizoto s krevetami
Apetit


Snadné
< 30 min
4,1 (21x)

Základem krémového italského ,risotta‘ je kulatozrnná rýže s velkým množstvím škrobu, právě díky ní získá jemnou konzistenci. Šafrán se zase postará o nezaměnitelnou barvu a vůni. Krevety dodají středomořský nádech.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1242.5 kcal
  • Bílkoviny 80.5 g
  • Sacharidy 79.25 g
  • Tuky 62.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

princ denis profile image
princ denis
05.05.2010 17:48
2g safranu je spravny udaj? sa mi zda vela...
  profile image
Alena
14.09.2007 08:54
Recept se nachází v č.3/07, str.85
  profile image
Alexandra
17.11.2007 09:03
Tento postup nemohl poskytnout Vito Mollica, protoze je absolutne nespravny. Rizoto se v Italii zasadne vari tak, ze se pridava stridave vino a voda nebo vyvar a to temer po lzickach. Rizoto se neustale micha a temer pripaluje. Ryze nikdy nesmi plavat, tekutiny je tam vzdy pouze takove mnozstvi, aby se temer okamzite do ryze vsakla. Pak hned pridame dalsi tekutinu v malinkem mnozstvi. Timto zpusobem varime ryzi cca 25 minut, zalezi na kvalite ryze. Tim teprve vznikne ten uzasny rozdil mezi pravym italskym rizotem a ceskou ryzi s necim navrchu.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/3

Březen 2007