Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,3 (44x)
30. 8. 2016
Italské rizoto s hráškem
Apetit
Italské rizoto s hráškem
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,3 (44x)

Recept na krémové italské ‚risotto‘ stojí na skvělé rýži, silném vývaru a vynikajícím parmazánu. A také na troše trpělivosti: než rýže dosáhne perfektní konzistence, nesmíte od vaření italského rizota s hráškem odejít. Připravte si jednoduché italské rizoto, provedeme vás krok za krokem a výsledkem ohromíte sebe i své blízké.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 788 kcal
  • Bílkoviny 31 g
  • Sacharidy 86.25 g
  • Tuky 35 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(44 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Srbské rizoto

Komentáře

Jitka Bacíková profile image
Jitka Bacíková
01.10.2021 09:08
..a 20 ml vína asi taky nebude úplně správně množství 😳
Martina Kojzarová
05.10.2021 09:12

Dobrý den, 
recept je z roku 2005, ale dohledali jsme ho v tištěném archivu a množství vína sedí. Je to recept italského šéfkuchaře a skutečně přidává jenom střik vína. Také nás to překvapilo. 

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

  profile image
Chiquitta
25.06.2007 19:33
a kde je ten hrasek a parmazan no kazdopadne vim ze se tam pridaji ale mohlo to tam byt i napsane
  profile image
lau
21.04.2009 14:24
Parmazán je na ozdobu, to tam píšou, ale kdy a jak se přidá hrášek, jsem taky marně hledala.
markéta janoušková profile image
markéta janoušková
14.01.2015 15:06

No, já bych řekla, že vzhledem k tomu, že je již povařený, se tam přidává až na konec - stejně jako parmazán

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/5

Květen 2005

Související články

Mamma mia! Vyšla nová kuchařka s italskou kuchyní

Apetit vám doma zařídí pořádnou itálii. Redakce časopisu Apetit pro vás připravila další kulinářskou lahůdku. Procestujte s námi celý svět s novou edicí kuchařek Apetit na cestách. Tentokrát se zaměříme na mezinárodní kuchyně. První vlaštovkou je kuchařka Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek. V prodeji od 4. září.