Recept na krémové italské ‚risotto‘ stojí na skvělé rýži, silném vývaru a vynikajícím parmazánu. A také na troše trpělivosti: než rýže dosáhne perfektní konzistence, nesmíte od vaření italského rizota s hráškem odejít. Připravte si jednoduché italské rizoto, provedeme vás krok za krokem a výsledkem ohromíte sebe i své blízké.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 788 kcal
- Bílkoviny 31 g
- Sacharidy 86.25 g
- Tuky 35 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/5
Květen 2005
Komentáře
Dobrý den,
recept je z roku 2005, ale dohledali jsme ho v tištěném archivu a množství vína sedí. Je to recept italského šéfkuchaře a skutečně přidává jenom střik vína. Také nás to překvapilo.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu
No, já bych řekla, že vzhledem k tomu, že je již povařený, se tam přidává až na konec - stejně jako parmazán