Zapečená rýže s mletým masem zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o vrchní sýrovou krustu se ale budete dělit jen neradi. Stejným způsobem můžete také zpracovat zbylé rizoto, které už druhý den nechcete jíst. V takovém případě se držte postupu až od bodu č. 6 a dále pokračujte podle receptu.
Suroviny
Na recept
- Energie 5220 kcal
- Bílkoviny 339 g
- Sacharidy 467 g
- Tuky 202 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4

Recept je z vydání:
Apetit 2019/4
Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí