2019/4

2019/4
Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích.
Apetit, napsáno s chutí

Tortellini ve vývaru s pórkem

Jehněčí po španělsku

Bramborový salát ve stylu newyorských deli

Bramborový salát à la korunovační kuře

Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Bramborový salát s bylinkovou zálivkou à la vinaigrette

Miska s borůvkovým smoothie a granolou

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Kuřecí páj se zeleninou

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Jehněčí kýta s jarní zeleninou a mátovou omáčkou

Dvojbarevné ‚rakvičky‘

Meruňkové čtverce s vanilkovým krémem

Zmrzlina s hot cross buns

Velikonoční hot cross buns

Roláda à la mrkvový dort

Hnětýnky jako malovaná vajíčka

Koláč s citronovým krémem a sněhovou čepicí

Bylinkové kuře s novými bramborami

Kuřecí polévka s pažitkovými knedlíčky

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou

Boží milosti podle Florentýny

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

Fajnový vajíčkový salát

Dušená jehněčí plec, krémový špenát & placky ze škubánků

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Smetanová čočka se špenátem

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Zelená jarní polévka

Kuřecí játra s chorizem & brambory

Poke bowl s krevetami

Tuňákové placičky se salátkem

Hanácký salát

Pochoutkový salát

Jednoduchý bramborový salát

Matzo brei se salámem a cibulí

Špagety s pestem z medvědího česneku

Rýžový pudink s karamelovými jablky

Rýže z trouby s mletým masem

Houbové arancini
