Lahodná a hustá rajčatová či tomatová polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezonu, protože ji připravíte jak z čerstvých, tak z konzervovaných rajčat, případně z protlaku či passaty. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Skvělá je i s různými zavářkami: s rýží, kapaním, nudlemi nebo noky. Chutná dětem i dospělým.
Videorecept
Suroviny
K podávání
Na 1 porci
- Energie 238.25 kcal
- Bílkoviny 8.25 g
- Sacharidy 44 g
- Tuky 2 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/8
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/8
Srpen 2008
Komentáře
Vyborna!!
Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)
použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!
vetsi mnozstvi