2016/12
2016/12
Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu.
Apetit, napsáno s chutí.
Indické jednohubky se špenátem a halloumi
Vánoční věnec z pusinek
Toustíky Niçoise
Bleskové jednohubky s lososem
Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou
Nákyp z brambor a fenyklu & černá čočka na víně
Kozí sýr s ořechovou krustou
Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi
Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek
Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše
Pórková polévka s petrželkou a krutony
Krevetový koktejl s křenovým krémem
Oříšky karamelizované v datlovém sirupu
Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone
Opojný svařákový gel
Ochucená citronová sůl
Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky
Linecké s mákem
Skořicový sirup
Zázvorový likér
Dortletky
Medovníčky
Koule Egg nog
Marcipánové rohlíčky s čokoládou
Koláčky s brusinkovou náplní
Linecké záviny
Nebesky modré pusinky
Asijské masové kuličky
Těstoviny zapečené se směsí sýrů
Kroupová polévka se slaninou a žampiony
Tvarohová štóla s brusinkami
Kořeněný tažín
Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem
Jablečný punč s proseccem
