Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
3,8 (90x)
25. 2. 2021
Polévka žurek
Apetit
Polévka žurek
Apetit


Snadné
< 50 min
3,8 (90x)

Milujete-li nakyslé polévky jako je zelňačka či kyselo, učaruje vám i polský žurek. Stejně jako v případě kysela se o chuť stará poctivý kvásek. Recept na polský žurek rozhodně vyzkoušejte, pak pochopíte, proč se u našich sousedů stal tak oblíbeným.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2630 kcal
  • Bílkoviny 128 g
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 134 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(90 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/3

V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kremowka

Polské dezerty s příběhy: Ochutnali jste už makowiec, pączki nebo třeba wuzetku? A znáte jejich původ i legendy, které je provázejí?

Polsko je známé nejen pro svou bohatou a nesmírně zajímavou historii či kulturu, ale také díky své lahodné kuchyni. Zejména oblíbené jsou sladkosti a dezerty, které si získaly věhlas daleko za hranicemi své domoviny. Ať už máte rádi mák, koblihy, listové těsto či piškot, za vyzkoušení stojí všechny místní delikatesy. A pokud jste navíc milovníci zajímavých příběhů, pak si rozhodně přijdete na své.