Čočka na kyselo se stala tradičním novoročním jídlem. Aby také ne, má zajistit na příští rok přísun finančních prostředků a takovou „pojistku“ by málokdo odmítl. Přesto si tento velmi chutný pokrm dopřejte i během roku, protože čočka by v našem jídelníčku neměla chybět. Recept čočky na kyselo je rychlý a výsledek naprosto luxusní, obzvláště pokud jí budete servírovat tradičním způsobem s vejcem, párkem nebo klobásou a sterilovanou okurkou.
Videorecept
Suroviny
K podávání
Na recept
- Energie 2103 kcal
- Bílkoviny 101 g
- Sacharidy 300 g
- Tuky 53 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/1
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/1
David Růža vás naučí sušiSilvestr podle redaktorek7 druhů cukroví bez trouby
Komentáře
Čočka se mi po 20 minutách připálila. Musela jsem ji dělat znova a stačilo 10 - 15 minut, než čočka byla akorát.
Mrzí nás, že na poprvé se čočka nevydařila. Samozřejmě záleží na mnoha faktorech a jsme rádi, že jste si recept vyladila podle svých podmínek. Doufáme, že nakonec jste si moc pochutnali!