Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,8 (8x)
18. 7. 2014
Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra
Apetit
Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,8 (8x)

Vychladlá polenta je podobně jako brambory schopna mnoha dalších proměn, což je také příčinou její široké obliby. Dá se různě krájet a vykrajovat, ať už nožem, nebo lžící. Tahle metamorfóza nám připomněla české škubánky; s ‚quattro formaggi‘ ovšem získají italský šmrnc!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 176.25 kcal
  • Bílkoviny 8.25 g
  • Sacharidy 1.5 g
  • Tuky 15 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Miroslava Hanincikova profile image
Miroslava Hanincikova
10.12.2008 00:46
Polenta je velmi zdrava no je pravda, ze je bez chuti -tak jej treba pomoct. Ja ju dochucujem tak, ze pri vareni pridam kocku bujonu, zeleninovy alebo aj slepaci. Skusala som aj masovy aby to zavanalo trochu po masku pre mojho draheho :) Vsetky kombinacie su vyborne mozete skusit aj granulovany cesnak ci bylinky - fantazii sa medze nekladu. takto upravena polenta ma iny smrnc.Dobru chut.
  profile image
Marta
25.09.2007 08:41
Musím přiznat, že mne polenta zklamala. Kombinace čtyř druhů sýrů byla výborná, ale ve spojení s polentou... Třeba jsem něco opomněla.
  profile image
Alena
10.09.2007 20:53
Recept se nachází v č.7/06, str.85
  profile image
Eva
24.07.2007 11:01
tak mně moc nechutnaly, polenta je bez chuti (to vím), ale ani sýr jí nezachránil. Asi jsem někde udělala chybu
  profile image
Libuše Ludvíková
05.04.2007 10:20
Vzala jsem to jako inpiraci a zkusila s bramborovými škubánky, které moc často nedělám - jsou pracné a stejně, byť opečené, zbydou. Tentokrát nezbylo nic a poptávka trvala! Příště konečně udělám polentové. Srdečně zdravím redakci časopisu Apetit. LL
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/7

Červenec 2006