Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (6x)
24. 5. 2016
Ostrov v čokoládě
Apetit
Plovoucí ostrovy
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Tahle klasická francouzská lahůdka (domovské právo na ni má Bretaň), které se také říká ptačí mléko, se tradičně podává se žloutkovým vanilkovým krémem, ale čokoládové moře ji učiní ještě mnohem lákavější!


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6

Na krém

Na sněhové ostrůvky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 538.83 kcal
  • Bílkoviny 27.83 g
  • Sacharidy 22.33 g
  • Tuky 36.83 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Baruše
01.07.2008 21:40
Dnes jsem tento recept zkusila. Čtyřem lidem ze šesti moc chutnal a ostatní cítili sníh jako vajíčko. Možná jsem nechala sníh moc dlouho na vodě nebo nevím. Mrzelo mě, že jim ostrůvek nechutnal, avšak já osobně jsme si moc pochutnala.
  profile image
Alena
13.09.2007 19:33
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.11
  profile image
hejpla
15.08.2007 07:19
no nevim, nejak se mi nezdaj ty vyslehany bilky ve vode, to bych snad radsi ani nezkousela, bala bych se, aby se nerozmocily..... uz nekdo zkousel ????
  profile image
marbule
15.08.2007 23:09
Bílky nejsou vyšlehané ve vodě ;-) Ve vodě (vařící !) se opravdu zpevní. Ano, už jsem to několikrát zkoušela. Néé plovoucí ostrovy, ale bílkové nočky do polévky. Je to stejný princip 
  profile image
hejpla
17.08.2007 12:00
diky za objasneni. spatne jsem se vyjadrila, myslela jsem ty vyslehany bilky, co se pak davaj do ty vody. tohle jsem teda jeste nezkousela, proto mi to prislo takovy divny a ze furt enco pecu :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/12

Prosinec 2006

Související články

Floating Island

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i když se dnes objevuje na jídelních lístcích luxusních restaurací, připravit si jej doma není žádná věda.