Perníčky se velmi rychle začlenily mezi tradiční vánoční cukroví. Ale jistě během roku najdete i jiné příležitosti, kdy si je upéct. Třeba jako vkusný jedlý dárek k narozeninám. A pokud si netroufnete na zdobení perníčků bílkovou polevou, dávejte pečlivý pozor. Monika Brýdová vám ukáže nejrůznější zdobící techniky a fígle, jak parádně perníky nazdobit.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 3204 kcal
- Bílkoviny 96 g
- Sacharidy 432 g
- Tuky 106 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/12
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/12
Kapr 5x jinakNejlepší cukrovíNejkrásnější perníčkyŠtědrá večeře podle Apetitu
Komentáře
dobrý deň :) tento recept robim už roky ale mám jednu vychytávku do receptu dajte lyžicu-dve rumu :) budu krasne voňavé a mäkučké :)
Dobrý den, Ivano,
moc děkujeme za tip :-)! Redakce Apetitu
Dobrý den, moc prosím o radu. Předpokládám, že perníčky nemají být ihned měkké. Za jak dlouho se rozleží a jak je skladovat, aby byly opravdu měkké? Díky moc za odpověď
Dobrý den, Blanko,
perníčkům bude nejlépe v papírové krabici třeba na balkóně, ve špajzu nebo sklepě (prostě někde, kde budou moci "čerpat" vzdušnou vlhkost). Naše babičky k nim do krabice přidávali ještě jablko, perníčky ho zvládnou dokonale "vysát".
Dobrý den, prozradíte mi prosím, jak dlouho vydrží perníčky i s polevou? Perníčky jsou snad věčné, ale jak je to s polevou? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, Pavlo,
máme za to, že díky vysokému obsahu cukru je po vyschnutí poleva podobně "nesmrtelná" jako perníčky. Samozřejmě bychom ale použili bílky z vajec z ověřeného chovu.
S pozdravem, redakce Apetitu
Dobrý den, poradíte mi prosím, kde bych sehnala vykrajovátko ve tvaru vločky, která je nahoře na úvodním obrázku?
Dobrý den Ivi, viz text k perníčkům. Formičky koupíte například v e-shopu na www.brydova.cz nebo na www.ceske-formicky.cz.