Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 45 min
4,4 (504x)
15. 12. 2014
Perníčky
Apetit
Perníčky
Apetit


Snadné
< 45 min
4,4 (504x)

Perníčky se velmi rychle začlenily mezi tradiční vánoční cukroví. Ale jistě během roku najdete i jiné příležitosti, kdy si je upéct. Třeba jako vkusný jedlý dárek k narozeninám. A pokud si netroufnete na zdobení perníčků bílkovou polevou, dávejte pečlivý pozor. Monika Brýdová vám ukáže nejrůznější zdobící techniky a fígle, jak parádně perníky nazdobit.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na cca 4 plechy
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 4 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3204 kcal
  • Bílkoviny 96 g
  • Sacharidy 432 g
  • Tuky 106 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(504 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
ivulik
05.12.2017 12:48

dobrý deň :) tento recept robim už roky ale mám jednu vychytávku do receptu dajte lyžicu-dve rumu :) budu krasne voňavé a mäkučké :)

Martina Kojzarová
06.12.2017 15:13

Dobrý den, Ivano,
moc děkujeme za tip :-)! Redakce Apetitu

Blanka Kovářová profile image
Blanka Kovářová
05.12.2016 14:09

Dobrý den, moc prosím o radu. Předpokládám, že perníčky nemají být ihned měkké. Za jak dlouho se rozleží a jak je skladovat, aby byly opravdu měkké? Díky moc za odpověď

Martina Zajícová
06.12.2016 16:19

Dobrý den, Blanko,
perníčkům bude nejlépe v papírové krabici třeba na balkóně, ve špajzu nebo sklepě (prostě někde, kde budou moci "čerpat" vzdušnou vlhkost). Naše babičky k nim do krabice přidávali ještě jablko, perníčky ho zvládnou dokonale "vysát".

Pavla Pěničková
28.11.2016 09:22

Dobrý den, prozradíte mi prosím, jak dlouho vydrží perníčky i s polevou? Perníčky jsou snad věčné, ale jak je to s polevou? Děkuji za odpověď.

Martina Zajícová
29.11.2016 11:42

Dobrý den, Pavlo,
máme za to, že díky vysokému obsahu cukru je po vyschnutí poleva podobně "nesmrtelná" jako perníčky. Samozřejmě bychom ale použili bílky z vajec z ověřeného chovu.

S pozdravem, redakce Apetitu

Iva  Pozidu  profile image
Iva Pozidu
28.10.2015 08:34

Dobrý den, poradíte mi prosím, kde bych sehnala vykrajovátko ve tvaru vločky, která je nahoře na úvodním obrázku?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/12

Kapr 5x jinakNejlepší cukrovíNejkrásnější perníčkyŠtědrá večeře podle Apetitu