Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,8 (20x)
2. 2. 2017
Osgood pie (starodávný páj s ořechy)


Snadné
> 60 min
3,8 (20x)

Někteří říkají, že ,osgood‘ je zkratka spojení ,oh-so-good’ (ó, tak dobré). Jiní tvrdí, že to bylo jméno kuchaře, který tento páj vymyslel, a další soudí, že název poukazuje na místo původu: Ozarks. Ať už je to jakkoli, tenhle koláč rozhodně stojí za vyzkoušení!


Nezhasínat obrazovku
8 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8 kousků

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 589 kcal
  • Bílkoviny 11.5 g
  • Sacharidy 48.25 g
  • Tuky 38.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Veronika Starečková, z vydání Apetit 2007/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(20 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Baruše
02.03.2008 08:26
Tak jsem se včera dala do pečení. Jako odměrku jsem měla 200ml hrneček ;-) Mletý hřebíček jsme doma neměli, tak též ani jablečný ocet. Rozinky rodina nejí. Když jsem dávala do trouby tu trošku nahnědlou polotekutou pěnu, která ale krásně voněla, nebyla jsem si jistá, že výsledek bude dobrý. Přece jen jsem pár věcí i vynechala a jako na orázku z apetitu tu tedy opravdu nevypadalo. Pekla jsem asi 45 minut. Náplň krásně zhnědla a po vychladnutí zpevnila. A výsledek? VYNIKAJÍCÍ
  profile image
Alena
30.01.2008 09:18
Recept se nachází v č.3/07, str.50
  profile image
Lada
29.01.2008 16:45
Kolik je objem "šálek"? 200 ml nebo 250 ml? Jsou to anglické míry tady se užívají jednotky hmotnostní ne měrné. Děkuji
  profile image
wandulka19
24.03.2009 19:08
to by som aj rada vedela!
Silvie Uváčiková profile image
Silvie Uváčiková
25.04.2009 06:43
No já to brala automaticky že šálek je 250 ml. Právě pie dělám a to množství se mi zdálo na náplň tak akorát.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/3

Březen 2007